Пиенето на кафе рано сутрин крие незнайна досега опасност

Изпиването на чаша горещо кафе сутрин е старт на деня за много хора. Всеки знае за предимствата и ободряващият ефект на тази напитка.

Според изследване на британски учени обаче изпиването на чаша кафе непосредствено след събуждането не е най-здравословния навик, който може да съществува.

Затова специалистите препоръчват първо да закусим, а след това да преминем към чашата с ароматна кафява течност. Причината за тази особеност е свързана с изненадващото въздействие на кафето върху кръвната захар. За да проверят тезата си учените провеждат експеримент, в който се включват 29 доброволци, които са подканени да пият кафе преди закуска след нарушен сън през нощта.

Втора група от участниците го прави, но с глюкозна напитка, а трета прави същата консумация, но след нормален сън.

Резултатите от този експеримент са доста оптимистични с изключение на групата хора, които трябва да пият кафе веднага след като се събуждат. Участниците консумирали силна чаша черно кафе след нарушен нощен сън демонстрират намалена способност на тялото да обработва кръвната захар. Поддържането на правилни нива на захар в кръвта е от важно значение за дългосрочното здраве. Това е причината учените да препоръчват храна преди чаша кафе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *