Петков към ДПС: Интересува ви само защитата на Пеевски

В нов сблъсък влязоха в парламента премиерът Кирил Петков и депутатите от ДПС. Формалният повод бе проект за модернизация на жп-линията София-Драгоман. Бързо обаче в спора отново се появи името на Делян Пеевски.

Той бе автор и на въпроса към Петков. От доста време ДПС не пропускат случай да атакуват премиера по темата „Пеевски“. Те няколко пъти искат от него доказателства, защото нарича депутата олигарх. Премиерът обикновено им посочва, че той е бил санкциониран от САЩ за корупция по закона „Магнитски“.

Преди няколко дни депутатът от ДПС Станислав Анастасов се оплака, че Петков го е заплашил с думите „Аз вас ще ви оправя“. В петък той се обръщаше към премиера със „страхопочитаеми господин министър-председател“.

От партията на Пеевски поискаха да разберат дали бюджетът няма да плати милиони за модернизацията на жп-участъка, тъй като в проекта е записано, че ако той не бъде одобрен от ЕК, ще се финансира с бюджетни средства.

Да, управляващият орган на програмата може наистина да одобри, но има процедура. В случая явно Вие за някъде бързата, бързате да платите едни 166 милиона лева, заобикаляйки европейската комисия. Дали бързате за влака Волуяк – Драгоман тепърва ще разберем, а може и да го изпуснете, защото сте се застраховали всъщност, че Комисията няма да одобри този проект и той ще излезе от джоба на българския данъкоплатец„, заяви Анастасов.

Това, което разбираме, че ДПС единствено и само е фокусирано в защитата на един от своите депутати Делян Пеевски и всичките разговори, коментари и от трибуната и по медиите са да застанат в пълна защита на Делян Пеевски. Разбирам, че за ДПС това е само и единственият фокус, но мисля, че можем да се фокусираме и върху по-важни въпроси освен неговата цялостна и пълна защита„, каза в отговор премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *