Петков гарантира: Всички партии в коалицията ще имат министри

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обяви, че всички четири партии от бъдещата управленска коалиция ще имат министри и това не подлежи на коментар. Но соченият за бъдещ външен министър от ПП Даниел Лорер разкри, че има разместване в досегашните планове за формулата, изразена според слуховете в медиите в последната седмица като 8:4:3:3(2), като обяви, че формацията на Петков и Василев ще има доминиращо мнозинство във ведомствата.

„Всички партии ще имат министри в правителството. Имена на хора още няма да споделям. Ние вярваме, че една бъдеща коалиция ще бъде най-устойчива, ако всички партии имат участници в това правителство“, каза в кулоарите на НС Петков.

„Няма за какво да имаме разногласия, създаването на коалиция изглежда съвсем реално. Надявам се скоро да обявим подписано коалиционно споразумение. Имахме 18 различни групи, всяка група предложи около 10 страници политики, това са 180 страници документ, който трябва да се компилира и да се сложи в една обща рамка, всеки един от коалиционните партньори да го разгледа внимателно и след това да се подпишем под него. Нещата са много детайлни“, допълни той.

А Лорер по повод разпределението на министерствата допълни:

„Формулата е вярна, само дотолкова, доколокото ПП ще има значително повече министерства от останалите партии“.

На въпрос дали е обсъждано Стефан Янев да е министър-председател, Лорер заяви, че нееднократно е спекулирано по тази тема, но призова за още малко търпение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *