Пеевски платил дълговете на „Левски“ към НАП

Дарението от 500 000 лева, което депутатът Делян Пеевски направи към „Левски“, е отишло за погасяване на дълг към НАП. Това разкри пред bTV членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев.

Той добави, близък човек до клуба е отпуснал краткосрочния заем, с който бе платена по една заплата на футболистите. До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Пари, които бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица. Състоянието на „Левски“ е по-добро, отколкото преди месец.

Приходите ни са от собствена дейност – продажбата на карта (над 3200 до момента), продажба на артикули“, коментира Ганев и добави, че продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно.

Той разкри, че най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите: „Най-належащата дупка е около 4 млн. лв. за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023-а“.

В началото на август фирма, която не пожела да бъде споменавана, отпусна краткосрочен заем на „Левски“. Сега обаче Ганев уточни, че става въпрос за човек с еднолична собственост, с когото той лично е водил много пъти разговори.

„Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик, успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името. Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян (председател на НКП) също е водил много разговори с него. Парите от депутата Делян Пеевски (дарение от 500 000 лв.) отидоха за данъците, за вноската за НАП“, каза Ганев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *