Патриотите в атака: Долу ръцете от Милена!

Думите на рокаджийката Милена Славова по адрес на хората, които участват в София прайд продължава да се коментира усилено в обществото и да среща полярни мнения.

Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си”. Това написа рок иконата във Facebook, с което предизвика лавина от остри коментари. След многобройни организирани докладвания на поста ѝ той е бил премахнат от стената.

Милена обясни, че възмущението й в социалните мрежи е било провокирано от направено сравнение, публикувано отново във Фейсбук, в което се виждало изображение на знаменосец от едно време и представител на гей парад, който бил със свалени панталони, а знамето се показвало от задните му части.

“Нападението на “демократите” над Милена Славова е парад на лицемерието на необолшевизма”, заявяват в съобщение от коалицията “Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ”, разпространено от пресцентъра на ВМРО.

В него се посочва, че преди седмица от коалицията са направили клип, с който са изразили несъгласието си с “гей парада, с парадирането, с агресивната подмяна на традиционните ценности и истинския дневен ред на обществото”, пуснали са го в социалните мрежи, а певицата Милена Славова е попаднала на него и го е споделила.

Ако го беше догледала може би нямаше да го сподели. Първо, защото е наш, т.е. политически. Нямаше да го сподели и за да си спести това, което последва – обиди, заплахи, подигравки, преследване и докладване, пишат от коалицията и добавят, че по Славова са били “изстреляни” хиляди грозни думи.

“Милена обаче – впрочем майка и съвестен български гражданин – бе нападната от свои. От онези, които до оня ден я обичаха. Които слушаха песните й и ги бяха превърнали в знаме на бунт, революция, отстояване на права и непримиримост. Милена обаче не се появи да парадира, тя упражни своето право на изразяване и защити ценностите, в които вярва. Милена и ние,”Българските патриоти”, мислим еднакво, се заявява в съобщението, в което се казва “Долу ръцете от Милена!”.

Същевременно Симеон Василев – активист за гражданските права на ЛГБТ хората написа следното във фейсбук профила си:

По казуса с пенсионирата бунтарка Milena Slavova да обобщим няколко неща до всички:
– Милена не е идвала на Прайд, но разбира се има свобода да не го одобрява и да не иска да присъства
– Свобода на словото не е да наричаш една група хора “извратеняци” и фейсбук знае добре това

– Да наричаш “извратеняци” едни свежи младежи и подрастващи, все по-голяма част от Прайд всяка година, е обидно и унизително

– Да вадиш снимки от BDSM leather and fetish Pride в Берлин и да твърдиш, че това е София Прайд е манипулация, от човек, който да повторим – не е присъствал на Прайд

– Да лъжеш, че на Sofia Pride е имало човек със забито бг знаменце в задника е физически невъзможно – не само че нямаше такъв човек, а и как някой въобще ходи с нещо забито в задника. Може би бърка Прайд с пърформанс на Иво Димчев

– Човек с огромен кръст на разголена гръд и тъмни очила в ТВ студио сутрешен блок да обяснява на други хора как трябва да изглеждат или как е прието да се обличат е хм, нередно
– Жалко, но крушката на Милена вече просто не свети
– Съюз на Демократичните Сили я подкрепиха, каквото и повече да кажем няма значение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *