Папазов: Най-нормално е утре, ако „Левски“ закъса, Пеевски отново да помогне

Членът на надзорния съвет на „Левски“ Константин Папазов заяви, че с удоволствие би приел пари от депутата от ДПС Делян Пеевски, дори и с цената на личен срам, стига касата на клуба да е пълна.

По думите му Пеевски „категорично обича „Левски“, но самият Папазов не усеща той да има влияние в клуба. Депутатът дари 500 000 лева на сините през фирмата си „Интръст“ през май и това предизвика коментари и недоволство сред част от запалянковците. Преди време Папазов заяви, че Пеевски много пъти е помагал на „Левски“.

„Най-нормално е утре, ако закъсаме, г-н Пеевски вероятно отново да помогне. И трябва да се сърдим? На мен не ми се е обадил. Ще потвърдя, че ако ми се обади, бихме приели (ново дарение). Прекалено се демонизират някои фигури в държавата и се опитваме да се правим на по-светци от папата“, каза Папазов в сутрешния блок на Би Ти Ви.

„Дали съм човек на Пеевски? Аз съм човек на моите родители, които са ме създали и са ме възпитали. Човек съм на моето семейство и имам волята да гледам всеки в очите. Защото никога не съм зависил от никого. Може би – не се срамувам да кажа, моят учител казваше: „Всеки има църква, в която да се кръсти“ – моята църква беше Георги Илиев. И никога не съм се срамувал да го казвам независимо какъв е бил той“, добави той.

Папазов потвърди, че малкият заем, с който бяха преведени заплати в „Левски“, е дошъл през неговата фирма „Миш маш къмпани“ с пари от Стойне Манолов. По думите му обаче бизнесменът и собственик на „Царско село“ не е знаел за това. Папазов обясни, че парите му били дадено от Манолов за инвестиционен проект, свързан със строителство.

„Ако искаме да се отървем от модела „бащица“, тези, които говорят, че трябва да се отървем от модела „бащица“, да помагат, а не да поставят препятствия“, добави Папазов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *