Още един чужденец тихомълком е напуснал „ЦСКА-София“

ЦСКА-София“ е прекратил по взаимно съгласие договора на руския халф Денис Давидов. Това съобщи в родината му сайтът sports.ru. В информацията се посочва, че решението е взето заради сложната ситуация в клуба заради пандемията от COVID-19.

Давидов имаше контракт с клуба до лятото на 2023 г., но раздялата с него не е изненадваща. Бившият футболист на „Спартак“ (Москва) пристигна в българския клуб през лятото на м.г., но не успя да се наложи, тъй като първо известно време не тренираше заради лични проблеми, а след това имаше и травма. В крайна сметка руснакът записа за „ЦСКА-София“ само 4 официални мача, в които вкара 1 гол.

Интересното е, че официалният сайт на клуба не съобщава за раздялата с Давидов. Единствената информация за напуснал играч е за испанеца Раул Албентоса отпреди две седмици. Още тогава обаче Албентоса даде интервю за „Мундо Депортиво“, в което прогнозира, че „ЦСКА-София“ ще освободи 12-13 чужденци, тъй като собственикът на клуба Гриша Ганчев имал затруднения в бизнеса. Около седмица по-късно стана ясно, че и бившият холандски национал Върнон Анита също напуска, макар и това да не бе официално обявено. Ясно е, че и ганаецът Едвин Джеси си тръгва, тъй като няма да получи нов договор.

Самият Давидов потвърди, че вече не е футболист на „ЦСКА-София“ с публикация в профила си в „Инстаграм“ и дори се оплака, че няма достатъчно средства, за да се прибере в Русия. „В момента се намирам в България, тъй като имах договор с ЦСКА. Във връзка със създалата се обстановка в света в клуба започнаха финансови затруднения. Клубът му предложи да разтрогнем договора и да се върна у дома. Аз се съгласих, но при условие, че ще има полет до Москва. И ето, вече един месец съм в България в очакване на полета, който да ме откара в къщи. За 2 май 2020 г. българското правителство организира полет по маршрута София – Москва – София за извозване на своите граждани от Русия. Като разбрах, че с този полет мога да се върна в родината, купих билети, прекратих договора си и напуснах квартирата си. Но вчера, на 30 април, Министерството на външните работи на Русия отказа да приеме своите граждани!!! Българският самолет ще лети празен. На нас ни съобщават това два дни преди полета. Като че ли едва вчера са научили за самолета от България. Аз останах без договор, жилище, тренировки и доход“, написа Давидов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *