Официално: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в Лондон

Кубрат Пулев официално подписа договор за мач за световните титли срещу Антъни Джошуа. Двамата излизат на 20 юни в Лондон на „Тотнъм Стейдиъм“, който е с капацитет 60 000 зрители.“

Щастлив съм, че ще имам възможност да покажа пред света колко силен съм всъщност“, коментира във фейсбук Кубрат Пулев. Бълграският боксьор в тежка категория е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF).

Договорът се бави доста време, защото Джошуа иска да се бие с британския си сънародник Тайсън Фюри, който обаче ще даде реванш на Дионтей Уайлдър (САЩ). Заради отказа контрактът да бъде подписан, от IBFдори определиха, че ще проведат търг на 3 март, но двете страни се разбраха буквално в последния момент.

Българинът стига до трета възможност да се бие за световната титла. През есента на 2017 г. той имаше договорен мач с Джошуа, но в последния момент се отказа заради контузия в дясната ръка. А преди малко над пет години Кобрата загуби от тогавашния шампион Владимир Кличко. Това е и единственото поражение в професионалната кариера на българина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *