От утре навън само с маска или шал!

Носенето на маски на обществени места отново ще стане задължително, обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет в събота сутринта.

Борисов съобщи, че предстои нова заповед на здравния министър за това маските да бъдат задължителни, която да влезе в сила от полунощ и да е факт за утрешния празник Цветница, на който се очаква струпване на хора в църквите, след като правителството прецени църквите да останат отворени.

“Разпоредих на министъра на здравеопазването, трябва да задължим, който излиза на обществено място, без маска да не се движи, ако няма маска, може да си сложи шал”, каза Борисов.

“Цял свят го въведоха. Ние една седмица дадохме като гратисен период”, коментира Борисов относно въвеждането на задължителните маски.

На 30 март здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед за задължително носене на маски, но още на следващия ден я отмени заради силното обществено недоволство от факта, че маските са дефицитна стока в аптеките. Тогава заповедта на Ананиев не конкретизираше каква да бъде маската, т.е. допускаше и носенето на текстилни маски.

Сега Борисов даде още по-широка опция: “В краен случай слагаш един шал и отиваш до магазина”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *