От Мая Манолова и Борисов нямам затруднение кого да избера. А Вие?

Много са ми смешни прикриващите се като „десни“ привърженици или гласуващи за ГЕРБ, които се кахърят как така „лявата“ Мая Манолова ще сменя десния ББ и системата и ще олицетворява протеста.

Може и още как, след като техния вожд Борисов е архисимвол на Статуквото.
От ММ и Борисов нямам затруднение кого да избера. А Вие?

Не искам да си променяте мнението за нея, нито да гласувате за нея, слава богу имате избор. Но за смяната на Системата трябват и леви и центристи избиратели. Припомнете си един от най-важните уроци по реал политика, за които настоявах на миналите общински избори.

Та заради това, че много от привържениците на „лошата“ ММ на втори тур и техният протестен вот, бяха избрани кандидатите на ДБ. Имате добър, доказан и най-вече валиден пример на взаимна полза. И днес имаме осем прекрасни районни кмета в София, нали?!.

Приказките приказки, принципите принципи – кметовете са избрани. И заради нея.
Това именно вбесява Статуквото, че пак може да се стигне до протестен вот „всички срещу“ и да отнесе кандидатите на ГЕРБ.

За това още отсега казвам – ако искаме Те да загубят, особено в малките градове и села – трябва да има „умно гласуване“ по Навални, тоест да се гласува за един кандидат с най-големи шансове. Защото иначе ще се разпилеят гласовете на протеста.

Въпрос на елементарна преценка. Не виждам никакъв смисъл в гласуване просто за да има представителство една или друга партия. Защото голяма част от гласовете отиват за кандидат с шансове.
И да не започваме с миналите опорки – тя избрала Пеевски и прочие глупости.

Моят въпрос към всички вас е елементарен – искате ли да спечелим?
И помнете урока на София – осем от десет районни кмета – първата загуба на ГЕРБ от много време. Това е Пътят и техния Кошмар.

Надявам се, че и процесът на издигане на кандидатите в ДБ да бъде прозрачен и симпатизантите ще имат глас. Защото ако има парашутисти, договорени от политическите ръководства, ще имаме кандидат депутати, които са пътници, а не двигатели на изборната машина на тази коалиция.

Винаги се правят компромиси – и на мен не са ми първи избор „зелените“ /или както се наричат/ в ДБ, заради екстремните им варианти на „зелен преход“, който не отчита разходите и пораженияа, но се научих да ги приемам и гледам позитивно на нещата които ни обединяват с тях – битката срещу презастрояването по Черноморието, например.

По подобен начин намирам общи неща и Татяна Дончева, Мая Манолова. Позитивното мислене – как можем да спечелим, да сме си взаимно полезни, след толкова години загуби, е по-важно отколкото повтарянето на опорки.

От момента, в който призовах за умно гласуване на втория тур за районни кметове ме превърнаха в архивраг и нито една медия не ме кани. Което ясно показа от какво и от кого се страхуват.
Факт е, че изборите са пропорционални, но силните единни кандидати и взаимодействие по места е задължително за по-малките градове и селата, за да има видимост и тласък протестния вот.

Помнете Борисов най-много харесва „принципните“, „стерилните“, „полезните идиоти“ – хапва ги на закуска. Така вече 15 години.

Илиян Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *