От ВМРО почистиха „Света Петка Самарджийска” от червената помия

Преди няколко дни станахме свидетели на поредното поругаване на църковен храм в столицата. Храмът „Света Петка Самарджийска”(според писателя Николай Хайтов тук са били погребани костите на Апостола на свободата Васил Левски) бе залят с боя от неизвестни извършители.

Това бе вторият подобен случай в рамките на няколко седмици. Преди това протестиращи издраскаха фасадата на „Св. Седмочисленици”, пишат от ВМРО.

Посягането върху църковни храмове не е чуждо за т.нар. леви (комунисти, социалисти), но на тази безнаказаност трябва да бъде сложен край, коментира Стефан Грънчаров от ВМРО.

Грънчаров, общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов и членове на задругата на каменоделците почистиха „помията”, изляна пред храма.

Църквата е институция, съхранила и запазила българщината в най-черните времена на турско робство. Черковният храм е светиня и всеки, посегнал срещу него, трябва да понесе своята законова, морална и обществена отговорност, коментираха след акцията Патриотите от ВМРО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *