„Отровното трио“ преброи 20 протеста в чужбина

В 20 града в различни страни по света българи протестират с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Това обявиха във фейсбук от Отровното трио – проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Те са сред организаторите на протестите у нас.

Според „триото“ днес протести ще има в различни градове в Австралия, Нова Зеландия, Германия, Белгия, Чехия, Великобритания, Канада, Нидерландия, Испания, САЩ и Канада. Списъкът е илюстриран с карта „на протестиращите българи по света, които не желаят повече тези мутри да управляват България“.

Със сигурност има още градове с протести, което може само да ни радва. Постоянно получаваме нови сигнали„, пишат от Отровното трио.

Междувременно у нас се очаква ден 46 от протестите. В София остават блокирани ключовите кръстовища на „Орлов мост“ и Ректората. Палатки има и в района на министерския съвет. Очаква се протестиращите да се съберат около 19 ч. пред президентството.

Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес„. Това написа във фейсбук в неделя премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че вярва, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *