Откриха убит кмета на Якоруда от ДПС

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв, предаде БГНЕС.  От полицията потвърдиха, че мъжът е с огнестрелна рана.

Намерен е към 16.30 ч. днес в лекия си автомобил, в местността Цървуле. Това е в района на хижа и курорт Трещеник, над Якоруда. Разследва се дали е убийство или самоубийство. Мъжът е притежавал е валидно разрешение за дългоцевно и късоцевно оръжие.

Със започването на огледите на мястото на инцидента, където бе намерено тялото на кмета Нуредин Кафелов, прокуратурата започва образуването на разследване за склоняване към самоубийство (това е текстът от НК, по който обичайно се образуват разследванията, когато има съмнения за самоубийство, тъй като без досъдебно производство няма как да се събират доказателства). Това съобщиха за БТА от държавното обвинение. Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград.

Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата. Към мястото на инцидента пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.

Кафелов е избран от листата на ДПС. Преди да стане кмет, беше в ръководството на Комисията за финансов надзор. Освен това той е проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *