Остава ли Борисов премиер при свикване на ВНС?

Според бившия конституционен съдия Румен Ненков, Борисов ще е политически труп, ако се отметне от думите си за подаване на оставка

Не е вярно, че правителството ще продължи да управлява при свикване на Велико народно събрание. Бойко Борисов ще е политически труп, ако не изпълни обещанието си за подаване на оставка. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият конституционен съдия Румен Ненков.

Той обясни, че при подаването на оставка на кабинета „Борисов“, ще се завърти в парламента ролетката с мандатите за съставяне на ново правителство и ако никой не поеме отговорността да ни управлява до изборите, ще последва разпускане на Народното събрание.

„Битката сега е дали изборите да са предсрочни през януари или редовни през март. Има възможност преди това да се реши дали изборите да са за Велико народно събрание, което ще изпълнява и функциите на обикновено. Не е вярна тезата, че новият парламент няма да излъчи ново правителство. При избори през март първата работа на което и да е Народно събрание е да избере нов кабинет“, заяви Ненков.

Според него думите на премиера за свикване на Велико народно събрание са извратени от президента. Борисов каза, че то ще се свика от депутатите, а те имат тази възможност, добави  бившият конституционен съдия.

„Прокуратурата превиши правата си при влизане в президентството, но и президентът  наруши Конституцията. Има сдържаност от страна на прокуратурата. От другата страна много загрубяха нещата. Той подкрепя едни протести, които са противозаконни. Бог да я прости моята баба, казваше, че е грехота да се хвърля храна, а те мятат домати по Народното събрание!“, каза още Румен Ненков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *