Основната версия за смъртта на кмета на Якоруда е самоубийство

Основната версия за смъртта на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов е самоубийство. Това каза на брифинг прокурор Костадин Чилев, който води разследването, предаде БТА.

В понеделник Кафелов бе открит мъртъв в личния си автомобил с прострелна рана в главата. До тялото му е открито личното му оръжие, за което е имал разрешително. Районната прокуратура в Благоевград вече образува разследване за склоняване към самоубийство.

Не са установени следи от присъствието на друг човек в автомобила на Кафелов. По телефона му са открити две дупки, още не е потвърдено дали са от куршуми. Прокурор Чилев посочи че, въпреки основната версия за самоубийство, се работи и по всички други възможни, включително и предумишлено убийство.

Предстои изследване на всяко едно от веществените доказателства, след това ще имаме пълна картина, очакват се заключение на съдебния лекар.

Извършват се неотложни действия в общината в Якоруда, в дома на Кафелов, проверяват се всички версии, разпитват се свидетели, каза прокурорът.

Чилев потвърди, че откритото в автомобила оръжие е личният пистолет на жертвата.

Провеждани са телефонни разговори през деня от негови близки, от служители на общината. Работи се основно върху склоняване към самоубийство, обясни прокурор Чилев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *