Орбан: САЩ печелят от войната в Украйна

Някой от ръководството на ЕС най-после трябва да каже: „Хора, време е да спрем“

 

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не може сам да накара ръководството на ЕС да отмени санкциите срещу Русия, това могат да направят само Франция и Германия. Говорейки в петък по радиопрограмата Kossuth, той отбеляза, че може само да намали щетите от санкциите за собствената си страна.

Орбан подчерта, че „само германците или французите могат да променят позицията на ЕС за санкциите“, а политическият ресурс на Унгария не е достатъчен за това. „Мога само да огранича щетите“, каза ръководителят на унгарското правителство, потвърждавайки негативното си отношение към санкционната политика на Брюксел, съобщава ТАСС.

Според него някой от ръководството на ЕС най-после трябва да каже: „Хора, развалихме всичко, време е да спрем“, защото по-нататък проблемите, породени от санкциите, само ще растат. „Ако това се случи, цените на енергията веднага ще паднат, а с тях и инфлацията ще намалее наполовина“, каза Орбан.

Той също така потвърди предишната си позиция, че Европа е най-големият губещ от конфликта в Украйна и санкциите, наложени на Русия, а САЩ само печелят от това. „От икономическа гледна точка единственият или поне основният губещ от войната е Европа“, каза Орбан. Той добави, че „Америка определено печели“. Що се отнася до Русия, според него „въпросът е спорен“ дали тя печели или губи в резултат на украинския конфликт.

Източник: ТАСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *