Опашки пред бензиностанциите. За минути дизелът скача с 10 ст.

Колона от коли на “Пещерско шосе” в 19 часа тази вечер. Докато чакаха, дизелът от 2,71 скочи на 2,80 лв. за литър.

Големи опашки се вият пред бензиностанциите в Пловдив в търсене в този час. Както съобщихме по-рано, цената на бензина днес скочи на 3,05 лв. за литър в някои от малките пунктове, а дизелът  – на 3,01.  По-големите вериги го предлагат малко по-евтино, но и там непрекъснато се покачва и гони 3 лева.

На “Пещерско шосе” тази вечер колона от автомобили се вие пред една от бензиностанциите, тъй като дизелът към 19 часа бе 2, 71 лв. Само за 10 минути цената му стана 2,80.

Изнервен от бавното зареждане, шофьор отиде на друга бензиностанция в близост до кв. “Прослав”. Там завари дизела на 2,88 лева за литър.

“Цял ден не смогваме да сменяме цени. Днес колежката два пъти е коригирала, а аз застъпих на смяна преди малко и при мен също се вдигна”, коментира касиерката.

Работниците на колонките казват, че цените ще продължат да вървят нагоре. “На това се казва хиперинфлация в действие. Не помните ли, че при Жан Виденов, че по същия начин растяха с часове цените”, каза служителят, докато зареждаше поредния автомобил. Всички шофьори пълнеха резервоарите догоре. Според таксиджии на една от бензиностанциите на ул. “Димитър Талев” в кв. “Кючук Париж” било страшно, тъй като там горивото се предлагало малко по-евтино.

“Ето докъде доведе войната в Украйна”, каза водач.

До редакцията ни бяха изпратени кадри от читатели, които показват дълги опашки от автомобили пред бензиностанции в цялата страна.

 

Източник: “24 часа”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *