Опашки за ваксини, викат всички без график

Опашки за ваксинация се извиха в София и Пловдив днес, а причина е лошата организация. Всички, които са пожелали ваксина в тази фаза, са били извикани, без график и списък. Така, пред пунктовете имаше огромни опашки, въпреки че идеята е да няма струпване на хора.

В предишните дни се оказваше, че повече от половината записали се за деня, не се явяват. Днес обаче се случило точно обратното, разказва в репортаж от Пловдив БНР.

В София пък опашки имаше пред „Пирогов“. Оттам обявиха, че са открили общо 5 пункта за ваксинация и че до края на седмицата могат да се имунизират всички желаещи от четирите фази на ваксинационния план. Това даде зелена светлина на хората над 65 години и на тези с хронични заболявания да започнат имунизацията си по-рано.

От „Пирогов“ обявиха и телефон за записване на желаещите – 0 700 100 37, но при обаждане хората се канят директно на място. Така се стигна до опашки пред фургоните пред болницата, показа БНТ.

Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив също беше съпроводено с хаос. Желаещите да си поставят ваксини се редят на опашки, за които няма ред, съобщи Радио Пловдив.

Към 11:30 хора, дошли за ваксиниране с посочен от РЗИ час 8:30, още не бяха минали през имунизационните кабинети.

В рамките на днешния ден в Пловдивска област трябва да бъдат ваксинирани 1000 души по разпореждане на МЗ.

Част от имунизациите ще бъдат поети от семейните лекари. Ваксини ще се поставят в ДКЦ-та и в сградата на РЗИ. Очаква се да бъдат имунизирани и членовете на двете Районни избирателни комисии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *