Октай: Задкулисието спретна интервюто на Бойко за шкафчето и на Ахмед за розовите гащички

Задкулисието стои зад интервюто на Борисов за парите и златото в шкафчето на спалнята му, и на Ахмед Доган за розовите гащички. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай. Ето какво разкри той:

–        Г-н Октай, какъв прочит правите на интервюто на премиера Бойко Борисов пред „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, в което обясни как са се появили парите и златото в чекмеджето на спалнята му?

–        Признанията на Борисов ме върнаха към 1995 г., когато във в. „Труд“ се появи едно отвратително интервю на тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган, дадено пред Валерия Велева. В него той разказваше за розовите гащи на бившата си съпруга Айсехел Руфи. Сетих се за един епизод, когато Валерия ми се похвали в коларите на парламента, че Доган е дал убийствено интервю. И тогава попитах Доган за какво става дума, а той ми обясни, че е бил пиян  и не помни. Решихме да откупим това интервю, но не успяхме, защото от „Труд“  обясниха, че не могат за нищо на света да изпуснат такъв скандал. Уточниха, че до ден-два след интервюто на Доган ще пуснат и позицията на Айсехел. Не случайно тогава тя бе назначена за кореспондентка на същия вестник във Варна.

–        С какво интервюто на Доган беше скандално, бихте ли припомнили?

–         Доган обясняваше как Айсехел имала интимни отношения с жени и как не си перяла розовите гащички. Имаше казани много неприятни неща по нейн адрес, като оправдание за развода им. След това пуснаха и нейното интервю, което се оказаха още по-отвратително. От него разбрахме, че  Доган не става като мъж леглото. Откровенията бяха стигнали дори до подробности като  презервативи, да речем. Беше наистина ужасно!

–        Защо правите сравнение с интервюто на Борисов?

–        Защото почеркът е един и същи. И той издава, че задкулисието стои зад всичко това.   След като излязоха тези интервюта, отидох при Ахмед Доган и директно му казах, че е за убиване. Той взе да ми обяснява, че не помнел нищо. Оправдаваше се, че бил пиян и не знаел какви ги говори. Също като Бойко сега, дето се обяснява, че по телефона можел да си говори свободно. Доган ме попита как да излезе от тази ситуация. Реших, че трябва да го скрием някъде, докато не измислим някой голям политически ход, който да замъгли скандала, за да не го питат за гащите. Доган ми призна, че при него са отишли Стоян Денчев, една от важните фигури на задкулисието, свързани с Москва,  и Юнал Лютфи човекът на Бриго Аспарухов от Първо главно управление на ДС. Та тези двамата – Денчев и Лютфи му казали, че единственият начин да го измъкнат от скандала е да му организират среща с натовските посланици, на които да обясни, че казаното в интервюто, е измислено и става дума за  политически удар. Но Доган признал, че медията разполага със запис и че реално ги е говорил тези неща. Тогава те му предлагат друг вариант – да му организират в международните медии сериозни интервюта, за да обясни, че написаното не  е вярно и е скалъпено.

–        Сега разбираме защо правите връзка между действията на Доган и Борисов.

–        Когато излезе интервюто на Борисов в германската медия, под емоция го прочетох няколко пъти. И си викам: „ Боже, почеркът е един и същи!“. Когато излязоха снимките с пачките и кюлчетата в чекмеджетата, те извадиха премиера от равновесие. Убеден съм, че неговото интервю в  „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ е организирано от същите хора, които навремето посъветваха Ахмед. На Бойко му казват: „Ти се обясни пред Манфред Вебер, но това не се чу. Сега трябва да лансираш съвсем друга версия за шкафчето“. Така съветниците сложиха Бойко директно на динена кора, защото интервюто го разобличава – той директно признава, че парите,  златото и пистолета ги е имало, но видите ли пратена дама от КГБ му ги е сложила. С това признание българският премиер поставя в много тежка ситуация българските служби. Борисов прави признание, че има нужди, че му осигуряват жени и че е разпоредил те да не бъдат проверявани. НСО, обаче опроверга министър-председателя. Изводът от интервюто е, че Борисов сам се разобличи, като каза, че парите и кюлчетата ги е имало. Той признава за тях. Той знае коя е жената.

       Има много спекулации по тази тема. Защо не я назовава по име?

–        Защото тези, които са му организирали снимките, го контролират. Защото пак те решават кога и какво да говори и да прави премиера.  Нека да погледнем по-глобално. Същите тези хора не можаха да яхнат протестите. Те не успяха да утвърдят нов лидер-спасител. Сигурен съм, че пак те ще посочат на Борисов  кога да са следващите парламентарни избори – дали март или юни. А дотогава още много пъти ще му слагат динени кори. Виждате как го подхлъзнаха за Северна Македония – все едно изпълни програмата на Путин и на сърбите. За да обобщим, ще кажа, че всички усилия на задкулисието са насочени към разобличаване на Бойко  Борисов и неговото последващо детрониране.

–        В такъв случай,  не беше ли по-добре премиерът да си хвърли оставката?

–        Беше, но не му позволиха. Защото целта е той да бъде политически унищожен.  Винаги така действат тези хора.

–        Ако това е планът на задкулисието, то би трябвало те да са предвидили и следващите си ходове. Имате ли идея какви може да са те?

–        Примерно Бойко остава министър-председател до изборите. След тяхното провеждане се  сдобива с имунитет на народен представител. Той се отказва от депутатството и остава действащ министър-председател в оставка. Тогава няма да има имунитет. От тук насетне си представете как задкулисието потрива ръце. Не е изключено БСП да спечелят пред ГЕРБ, дори и с малко. Сега си представете как хората на Иван Гешев влизат в МС и  извеждат Борисов, само и само за да хвърлят на народа  „жертва с пранги“. Разбира се, в момента подсилвам картината, но и други експерти не изключват да се стигне до подобен арест, особено след признанията на Борисов за пачките и кюлчетата в чекмеджето. През това време премиерът дава мандат на БСП. Намира се начин да се свали имунитета на Пеевски. И изведнъж няма да се учудя, ако всички започнат да се  питат какво са правили „тези“ двамата зад гърба на Ахмед Доган?!  Така се изчиства образа на Доган от мафиотския модел на управление. И той видите ли, не е знае нищо. При това положение се отваря пътя БСП да получи подкрепа от ДПС за следващо управление.

–        Но Борисов, както се вижда от клиповете му във Фейсбук,  където и да отиде по страната, се къпе в народна любов. Не мислите ли, че това не е за пренебрегване?

–        Това е другото активно мероприятие, което му скалъпва същото задкулисие. Не случайно някой вкарва постоянно Бойко в районите на Велинград. Кой е господар в пазарджишко и велинградско?

–        Знаем, че Делян Пеевски е народен представител от този регион.

–        Така. И изведнъж Пеевски и Бойко играят заедно зад гърба на Ахмед. И той не ги знае тези работи.

–        Не го вярвам. Вие допускате ли, че той не знае?

–        Хахаха, не ми задавайте въпрос като Хекимян. Без знанието на Ахмед и задкулисието няма как да пр…е Делян Пеевски. Ние говорим за сценарии на СтоянДенчевци, БригоАспарухвовци, ЦветлинЙовчевци, бивши офицери на ДС, наследниците на „генералите“ –ЛубенГоцевци, Драшковци и т. н. Те дърпат  конците. Те са стратегическия център на задкулисието. Тези хора ръководят тези модели. И те не изпускат управлението. Спомняте си през 1991-ва година – Филип Димитров не направи коалиция с Доган, но управляваха заедно. 1992-ра година по времето на Беров, ДПС нямаше коалиция с БСП, но управляваха заедно 2, 5 г. ДПС с правителството на Орешарски също нямаха официална коалиция, но направиха общ независим министър-председател. Единственият начин да реализират управление и да спечелят хората на своя страна е този сценарии, за който ви разказах. Това задкулисие цели едно- мафиотският модел да продължи да управлява, а младите хора да не се връщат на площада. И още по-отчаяни да си заминат завинаги от България.

Интервю на Катя Илиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *