Обърнатият фризер за ваксини вече работи в РЗИ-Бургас

Специализираният фризер за съхранение на ваксините за COVID-19 в Бургас е транспортиран правилно и вече работи в Районната здравна инспекция, съобщи Христо Царев, търговски представител на фирмата доставчик пред бТВ.

Вчера над един час фризерът не можеше да мине през вратата на РЗИ-Бургас заради големите си размери, а жители на града заснеха притеснителен детайл – кашонът е обърнат наобратно въпреки указанията върху кашона. Снимките породиха оживени дискусии в мрежата.

Царев обясни, че няма място за притеснение и фризерът е пренесен правилно.

По думите му недоразумението с кашона се случило, след като първо свалили опаковката, а след това се наложило да я слагат обратно набързо заради дъжда.

Електроуредът има диапазон на работа от -40 до -86 градуса и трябва да работи в помещение, в което температурата е между 16 и 32 градуса над нулата.

„Спазването на условията е отговорност на ползвателя и собственик на уреда“, отбеляза Царев и допълни, че са провели първоначално обучение на персонала в РЗИ-Бургас.

Производителят е австрийски, като до момента у нас са доставени 4 такива машини – тази в Бургас, една за столичната здравна инспекция и още 2 остават на разположение в склад.

От РЗИ-Бургас са останали обидени от големия обществен отзвук по казуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *