Няма да има задължителна ваксинация

Костадинов плаши с „бял автобус“, премиерът му отговори, че не се страхува от протести

 

Няма задължителна ваксинация и правителството няма да наложи такава. Такава ваксинация няма да бъде факт докато аз съм министър-председател. Ваксинацията в момента е основополагащият факт да преодолеем кризата. Това заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна по време на блиц контрола.

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов в момента имало принудителна, а не задължителна ваксинация. Той отправи въпрос към министър-председателя и настоя за премахване на зеления сертификат.

Ако искаме да запазим нашето население, което е намаляло с 800 000 души за последните 10  години, нека се обединим, призова Кирил Петков. Той допълни, че не иска да е министър-председателят, който да отброява бройката смъртни случаи.

„Хората имат нужда от спокойствие, ако това спокойствие не им бъде дадено от вас, смятам, че другата седмица ще има моменти на сериозно безпокойствие. За вас ще има бял автобус“, закани се Костадин Костадинов.  С бял автобус бяха изведени депутатите по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, подкрепяно от БСП и ДПС.

Другата седмица ще има протест, който може да протече единствено по един начин – законно, направи забележка председателят на парламента Никола Минчев.

„Кога ще има спиране на ползването на зеления сертификат зависи само от едно – колко човека са заболели, колко човека са в болница. Ако не направим усилия да ваксинираме хората по най-информирания начин, ние не може да отговорим на този въпрос. Така че нека работим заедно и не правим провокации“, призова Кирил Петков.

По повод протестите той напомни, че е бил на протестите при белия автобус, както и на тези срещу управлението на ГЕРБ.

„Приветствам ги, не ни е страх от протестите. Това е начин гражданите да изразят своето мнение. Според мен е безотговорно в средата на следващата ковид вълна да направим тези хора да се съберат и да се заразяват един друг. Ако това го направите, ще е неправилна политика“, заяви Кирил Петков.

Премиерът призова всички политически сили да бъдат отговорни към обществото. „Този път няма друг виновен, виновниците ще бъдем ние, ако не се справим“, заключи Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *