Няма виновни за калпавия ремонт на „Графа“

Съдът обяви бившия зам.-кмет по транспорта в София Евгени Крусев за невинен по обвинението в длъжностно престъпление около ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Подновяването на знаковата столична улица стана нарицателно на управлението на ГЕРБ в София с „ремонт на ремонта“. Крусев стана клиент прокуратурата по подозрение, че неправомерно е подписал допълнителни договори за ремент на трамвайното трасе по „Графа“.

Обвинението на Крусев бе свързано с виброизолационна подложка на трамвайната линия. При започване на ремонта общината уверяваше, че с подмяната ѝ ще се намалят шумът и вибрациите от градския транспорт. Впоследствие се оказа, че материалът на подложката бил подменен. Избран е този, предлаган от фирма, която не печели конкурса за ремонта.

Първоначално прокуратурата твърдеше, че с действията си Крусев е ощетил общината с около 5 млн. лв. След внасяне на обвинителния акт щетата бе намалена до 919 хил. лв.

„Според мен в хода на делото се установиха факти, които доказаха, че проблеми има, но те са при проектантите, а не в ръководството на този проект от страна на Столична община“, заяви Крусев след произнасяне на присъдата и нарече решението справедливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *