Някои от министрите на Радев са „лукови глави“ и са там като пионки, смята Асен Василев

Подобна била ситуацията и с избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание

Ние обещахме на нашите избиратели, че ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, защото моделът на управление е сбъркан. Това обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев в интервю за Дарик радио.

Той даде пример с избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

„Ето, вижте сега с избора на г-н Рашидов. Ние избрахме една „фасада“. Не избрахме човек, който има опита и е компетентен и е най-добрият да води Народното събрание. Ние избрахме човек, който няма да пречи. Ама не е това ролята на шефа на парламента. И да сложиш „фасада“ и зад нея да се опитваш да прокарваш политики – това не е окей, това не е нормално. Точно това е нещото, срещу което ние се борим като модел на управление“, каза Василев.

По тази линия обаче той атакува и президента Румен Радев и сегашното служебно правителство: „Това е да сложиш министър – лукова глава, и отдолу някой друг да прави каквото си иска. Като назначения, като кадруване, като политики. За съжаление, виждаме, че и г-н Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там просто като, как да кажа… пионки.“

По думите на Асен Василев, този модел на управление е изключително порочен.

„Човекът, който си слага подписа, който си слага лицето, трябва да е най-добрият, най-компетентният за съответния пост. И политическата сила, която го е излъчила там, трябва да носи ясна отговорност, ако това не е така. Решенията трябва да се вземат от хората, които са избрани да ги вземат. А не да се вземат в кабинети или някъде другаде извън официалните властови позиции“, коментира още съпредседателят на ПП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *