НФСБ и ВМРО отстраниха Сидеров от шеф на ПГ на патриотите

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на “Обединени патриоти”. Решението е взето на заседание на парламентарната група във вторник вечерта, на което не са са присъствали депутати от “Атака” и самият Сидеров, съобщи “Дневник”

Групата на малкия партньор в управляващата коалиция ще се управлява от съпредседатели – Валентин Касабов (НФСБ) и Искрен Веселинов (ВМРО). Заместник-председатели вече са Милен Михов (ВМРО) и Борис Ячев (НФСБ). Юлиан Ангелов (ВМРО) и Христиан Митев (НФСБ) ще са секретари.

Решението на парламентарната група е внесено в деловодството на парламента вчера и беше прочетено от председателя на парламента Цветан Караянчев днес.

“Атака” имат 7 народни представители от 27 в парламентарната група. След като в “Атака” разбраха за отстраняването на Сидеров Десислав Чуколов заяви, че НФСБ и ВМРО застрашават управлението на страната.

Сидеров не е свиквал заседание на групата от месеци. Въпреки това депутатите от НСФБ и ВМРО се събират всеки вторник, за да обсъждат седмичната програма на парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *