Нощен екшън на блокадата при Румънското посолство

Последното завладяно от протестиращите срещу Бойко Борисов софийско кръстовище край Румънското посолство стана арена на среднощно напрежение. След 21:30 часа вечерта около 150 протестъри блокираха и барикадираха ключовия бул. „Ситняково“ и опънаха палатки на уличното платно.

Демонстрантите барикадираха кръстовището пред Румънското посолство с кофи за боклук, пейки и щайги, домъкнати от близкия пазар, а полицията не се намеси, за да ги спре.

Това предизвика гнева на живущите в района, стигна се до грозни псувни и закани за саморазправа между протестиращи и живеещите в квартала. Видимо почерпени мъже от блокадата даже се заканваха на подвикващи им от балконите, че ще нахлуят в домовете им, за да се самопазправят с тях. За щастие, до подобна ексцесия не се стигна.

Малко преди полунощ пък полицията предотврати меле край барикадите, след като изнервен жител на ул. „Иван Асен II“ започна да рита огражденията, с които протестиращите са затворили движението. Полицаите обаче реагираха мълниеносно и отведоха мъжа.

Към 1 часа след полунощ повечето окупатори на кръстовището при Румънското посолство се разотидоха, на барикадата останаха да дежурят около 15 човека. Един от водачите на протеста – политологът Арман Бабикян, обеща, че завладяното кръстовище ще бъде освободено след денонощие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *