Нов бразилец в Левски

Фабио Лима ще замени Роналдо

 

Левски взе нов бразилец. Това е Фабио Лима, който ще замени сънародника си Роналдо. Фланговият нападател парафира за 2,5 години. Той идва без трансферна сума.

Лима е роден на 22 декември 1996 г. в Санта Рита. През лятото на 2020 г. подписва с местния Перилима. Година по-късно преминава под наем в друг клуб от родината си – Кампинезе, записвайки 23 мача и 6 гола. В началото на 2022 г. облича екипа на АБК, с който изиграва 87 мача и вкарва 11 гола. Лима се е подвизавал във втора и трета дивизия на бразилския футбол.

„Винаги съм искал да играя извън Бразилия. Надявам се да се представя добре в Левски и да изиграя страхотни мачове със синята фланелка. Искам да спечелим много трофеи, а сега е най-важно отборът да постигне целите си до края на сезона.

Първото ми впечатление е, че България е наистина готина и интересна страна. Разбира се, адаптацията ще бъде допълнително предизвикателство за мен. Но аз и моят екип работим върху ума и психологията, това е фундаментално. Искам да се съсредоточа върху играта.

Не очаквах студът да е толкова голям, но щом е така, ще се адаптирам и ще се боря. Първите ми впечатления са, че София е хубав град. Тук ми хареса“, каза Лима. В атаката на „сините“ той ще си партнира със сънародниците си Уелтън и Рикардиньо.

Последният отправи послание до Роналдо, който подписа с руския Ростов.
„Рони, партньоре. В последната година ти беше важен за мен с начина, по който ме прие в Левски, и съветите, които ми даваше.

Благодаря ти за всичко. Със сигурност аз и моето семейство ще продължим да те следим. Желая ти всичко най-добро в твоя нов клуб, а и в живота ти. Изригни там, братко! Оставаме заедно завинаги“, обяви Рикардиньо.

Левски започна подготовка. Андриан Краев и Жереми Петрис отпадат от първия отбор. Двамата имат договори до края на сезона и не искат да преподпишат, поради което са отстранени.

За заместник на французина „сините“ опитват да вземат 22-годишния Стурла Отесен. Норвежецът в момента е свободен агент, след като договорът му със Стабек изтече. Десният бек е играл още за Шелсос и Лин. Бранителят е бил национал на Норвегия до 18 и до 20 г. През 2023 г. е участвал в 30 мача от норвежкия елит и Купата на страната. В тях се е отличил с един гол и три асистенции.

Резултати
Контроли
Фарул (Рум) – Черно море 2:0 1:0 Мунтеано (56) 2:0 Дусаут (58); Спартак Вн – Фратрия 1:0 Йорданов (55); Политехника (Рум) – Дунав 1:1 1:0 Буш (65) 1:1 Тотев (87); Саяна Хс – Марица Пд 0:2 0:1 Марчев (25) 0:2 Маламов (85); Берое-2 – Сините камъни 5:0; Септември Сф – Ботев Ихт 5:2; Сливен – Черноморец Бс 0:4; Добруджа – Черно море-2 3:2.

Купа на Африка
I кръг
Група А
Кот д’Ивоар – Гвинея-Бисау 2:0 1:0 Фофана (4) 2:0 Красо (58); снощи: Нигерия – Екваториална Гвинея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *