Ново 20: появи се ръбато стъпало-дига пред метрото

Допълнителното съоръжение ще спира водата при порои, обясняват от Столична община

Столичната община под управлението на кметицата Йорданка Фандъкова измисли революционен начин за предпазване на метрото от наводнения. Оказва се, че вместо подходящи сифони и шахти за отводняване администрацията е решила проблема с изграждането на… бетонни диги.

Екстравагантната идея вече е приложена на централни станции на подземната железница като НДК и бул. „България“. От гражданската платформа на независимия общински съветник Борис Бонев „Спаси София“ предупредиха, че решението е крайно притимивно и неадекватно, защото няма да реши нищо, опасно е за пешеходците, метрото става още по-недостъпно и за майки с колички, и за хора с двигателни затруднения.

„Настояваме тази мърлявщина да бъде спряна и да се намери друго, по-ефективно и елегантно решение. Неприемливо е на единствения вход на новата метростанция на бул. България, която ще се ползва от десетки хиляди на ден, да се поставят нови изкуствени и ненужни стълби, гърбици и препятствия, само защото проектантите са неспособни да предложат нормално отводняване! Не можем да повярваме, че Общината е направила, одобрила и финансирала такова примитивно “решение”. Метрото и подлезите трябва да са максимално достъпни и приветливи, а това не се постига със слагането на нови стъпала. Какво следва? Окоп от чували с пясък? Гумени ботуши за всеки пътник?“, пишат от „Спаси София“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *