Новият политолог Кобрата се обяви за неутралитет по отношение на войната на Русия в Украйна

Усещал, че българите не искат страната ни да праща оръжие на нападнатата държава

Новият политолог Кубрат Пулев се обяви за неутралитет на България по отношение на войната на Русия в Украйна. Боксьорът коментира темата пред bTV по време на разходка в парламента.

Освн това според него президентската република не била лош вариант.

Крие рискове, но може да бъде много по-работещо от моментната ситуация. Няма да е като сега да се бавят нещата, да се протакат, всички решения ще се вземат много по-бързо. Ако, естествено, президентът е избран, както трябва. Аз не смятам, че българите ще изберат некачествен човек, обясни тезата си Пулев.

Според него Народното събрание също можело да има роля в една президентска република, а държавният глава трябвало да се контролира от Съвет към президента.

България след влизането в ЕС – това била темата на дипломната работа на Кубрат Пулев. Заключението му е, че след присъединяването си към съюза страната ни била по-стабилна.

Трябва да има повече референдуми, хората да решават, убеден е Пулев. Той усещал, че българите не искат страната ни да праща оръжие на Украйна, но въпреки това парламентът решил обратното. Според него България трябвало да остане неутрална и да не взема страна във войната, независимо че сме член на НАТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *