Нова гей издънка на политик „хомофоб“ – този път в Литва

Злополучното гей парти с участието на евродепутати и дипломати, прекъснато от брюкселската полиция, сякаш отвори кутията на политическата Пандора. Дни след избухването на скандала, в интернет се появи шокиращо видео с консервативния литовски депутат Петрас Гражулис.

По време на видеоразговор на парламентарна комисия по култура в кадър зад Гражулис се появява гол млад мъж – малко след 13-тата минута от видеото:

 

 

Секунди след като голият млад мъж влиза в кадър, парламентаристът изключва камерата.

Заседанието се излъчва на живо в YouTube и досега е гледано почти 300 хиляди пъти.

След избухването на скандала, Гражулис първо се опитал да обясни, че в кадър е попаднал сина му, после – че това бил журналист, който го преследвал, а накрая – че видеото е манупулирано. Според негов колега обаче разсъблеченият мъж на екрана е парламентарен съветник на литовския управленец.

Подобно на подалия вече оставка унгарски евродепутат Йозеф Сайер, и Петрас Гражулис е известен с хомофобската си реторика и с протестите си срещу организирането на гай парада във Вилнюс.

Той нашумя и с други шокиращи позиции и последвали развръзки. Като един от най-яростните противници на абортите в Литва, през 2019 година Гражулис попада в скандал, след като кара приятелката си да махне детето, което чакат. След случилото се се заканва, че повече няма да има никакви отношения с жени, тъй като му носели само неприятности. „Явно е удържал на думата си“ – коментират сега в Литва видеото от заседанието на комисията по култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *