Нинова: Правителството на Радев не е „свещена крава“

След изборите трябва да има правителство задължително, защото кризата, в която влиза България, е ужасяваща. Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме много късо време за приемане на бюджета за 2022 година. Но никой не говори по тази тема, а това е проблем номер едно. Коментарът е на лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе гост днес в сутрешния блок на БНТ.

От думите й стана ясно, че БСП вече прави план за подготовка за бюджета за 2022-ра. Отсега настояваме да започнем разговорите за бюджета. Ние призоваваме за разговори за намаляване на ДДС за енергоносителите. Трябва да говорим за помощите за слабите хора, подчерта Нинова. Предлагаме първите 100 дни стъпка по стъпка закони – действия на правителството.

Ако повторим грешката от предните кабинети да губим време във формиране на комисии и разговори между партиите, рискуваме да не можем да решим много сериозни въпроси, предупреди тя.

„Подкрепяме Радев, но няма да спестим нито една критика към служебния кабинет. Нито едно правителство не е свещена крава“, категорично заяви Нинова.

Тя подчерта, че правителството не се справя в областта на енергетиката и попита какви са действията на министъра срещу летящите цени на енергоносителите. „Най-важният проблем е за цените на тока и стоките от първа необходимост. Има цени на борси, на които не можем да влияем, но на вътрешна база можем. Предлагаме намаление на данъците за следващите 6 месеца, както и помощи за електроенергия“, разкри Нинова моменти от плана на БСП за първите 100 от случващото управление.

Ние не желаем предизборно споразумение с „Продължаваме промяната”. След изборите, като видим резултатите, сме готови с всеки да разговаряме, уточни председателят на левицата. Тя определи като странно, че „Продължаваме промяната“ сключват предизборно споразумение, без да са показали програма. За какво го сключват? Само раздадоха постовете, коментира още Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *