Нинова иска САЩ да я направят премиер на България

БСП няма категорична позиция за покупката на новите изтребители – социалистите са и „тако, и онако“

В понеделник правителството ще гласува промяната в бюджета заради самолетите F-16. Това е естествено. ГЕРБ се обявиха ясно и категорично за закупуването на американската машина. Румен Радев и неговия говорител Димитър Стоянов също пределно ясно обявиха становището на президентската институция по случая с придобиването на F-16 за нуждите на МО.

Волен Сидеров отдавна пределно ясно съобщи на българското общество каква е позицията на водената от него политическа формация. Веселин Марешки не остана по-назад. ДПС са пределно ясни. Единствено БСП се ползва от формулата на Тато – „да се снишим, докато премине бурята“. Не става въпрос за експертна оценка на военно-техническите и военно-политическите параметри на сделката със САЩ.

В случая бих искал да обърна внимание на факта, че преобладаващото число български политически формации са честни и почтени по отношение на своя електорат. Само ръководството на БСП иска да е и „тако и онако“. Нито подкрепя официално позицията на „нашия“ президент, нито подкрепя официално позицията на ГЕРБ, нито тази на Марешки или Сидеров.

В случая не коментирам коя от изброените позиции е правилна! Казвам, че ръководството на БСП отново е непочтено към своя електорат. Не иска да обяви публично, че е за F-16, защото 90% от електората на БСП е против покупката на американската машина. Но, от друга страна, сегашното ръководство на БСП обслужва тотално интересите на САЩ и разчита американците да направят Корнелия Нинова премиер на България.

Затова и „специалистът“ по национална сигурност и външна политика Атанас Зафиров още не се е появил поне по някоя кабеларка да каже за какво се бори в случая Позитано. Нинова и Зафиров се страхуват да изкажат публично позицията на БСП и за това се разсейват по един безобразен начин.

Само „чугуненият“ електорат на БСП поддържа фанатично Корнелия, която защитава интересите на американците в България, и едновременно с това този електорат се скъсва във фейсбук да хвали Русия и Путин. Комично, твърде комично! „Чугунените“ червени глави бяха приватизирани подобно на Техноимпекс.

Боян Чуков, „Фейсбук“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *