Николай Хаджигенов пред DW: Божков не е платил нито една стотинка, но Недялко ще плаща

Васил Божков не е платил нито една стотинка, но Недялко ще плаща. Това каза адвокат Николай Хаджигенов в интервю за DW.

Врагът е ГЕРБ. Единственият ни шанс е да се съберем всички заедно. Някой ден, когато можем да осигурим честни и прозрачни избори, разделете се на хиляди парчета – който какъвто иска да е. Сега единственият ни шанс е всички заедно – те са твърде силни, управляват вече 11 години, откраднаха десетки милиарди може би. Опитаха и „Да, България“, и Мая, и кой ли не – не става. Те са прекалено много, прекалено силни, прекалено влиятелни и прекалено богати. Преди протестите бяха и с почти пълна подкрепа в Европейския съюз.

Българите в чужбина са съвсем неглижирани и отхвърлени от властта. Бойко Борисов ги игнорира, мрази ги откровено, не ги разбира – какви са тия, дето са избягали и пр. А всъщност немалка част са избягали заради него и заради такива като него. Той не ги разбира и защото са образовани. Имаме конкретни идеи, които няма да споделя на този етап. Но потенциалът на всеки един българин, който е заявил готовност да бъде доброволец за свалянето на властта и след това за възраждането и построяването на истинска демокрация и свободна правова държава, ще бъде използван.

Делото срещу Караянчева е вече заведено. В понеделник беше внесено в Районния съд. Завеждаме и друго дело. Тъкмо си взех констативния протокол. “ПИК” твърдят от известно време, че Хаго Бабикян (синът на Арман Бабикян – б.р.) има къща за 180 000 евро някъде в Гърция, закупена с пари от Божков и от протестите, естествено. Аз нищо не разбирам от имоти в Гърция, но съм ходил достатъчно пъти – гледайки снимките на къщата, тази къща ако струва 500 хиляди евро, е без пари. Днес сме подготвили на Недялко (Недялко Недялков, издател на “ПИК” – б.р.) още една изненада. Имам още 4-5 такива протокола. Божков не е платил нито една стотинка, но Недялко ще плаща. Дълго и мъчително. И всичко ще отиде в детската онкохематология на ИСУЛ за лечение на деца, болни от левкемия, както отива в последните 10 години.

Това, което направихме, е да покажем на целия свят и най-вече на Европейския съюз, който си затваря очите за Борисов, че царят е гол. Царят не просто е гол, а и зъл. И е цар, което е недопустимо в Европейския съюз. Борисов и герберщината са си заминали със страшна сила. Дали ще е днес, дали ще е утре, дали ще е на 22 септември – това е факт. Както е факт, че ще бъдат разследвани и съдени. Отказвам да гадая какво ще стане оттам нататък, но поредността е такава. Всички тези злини, които сториха Борисов и ГЕРБ в последните години, трябва да бъдат санкционирани.

Четете ТУК цялото интервю.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *