Не Нинова, а Калоян Методиев е бил министър на икономиката

Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа изборите, отговори бившият шеф на кабинета на Нинова

 

През последните 7-8 месеца министър на икономика е била не Корнелия Нинова, а Калоян Методиев – всички назначения са минали през него. Той е притискал хора от администрацията да напускат.

Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов по бТВ. Той уточни, че знае за това от хора от ведомството.

Дебело искам да подчертая, че министър на икономиката беше Корнелия Нинова, отговори Методиев, бивш началник на кабинета й в МИ. По думите му Никола Стоянов е назначен да върши мръсна работа изборите.

ВМЗ-Сопот умишлено се води към фалит, каза още Стоянов, който бе начело на борда на военния завод от ноември 2021 г. до средата на тази година, когато беше отстранен от Нинова. По думите му загубите за последните два месеца на завода са за 100 млн. лв.

Назначавам и освобождавам хора на база професионализъм, коментира той обвиненията, че рокадите са реваншизъм. „Ако излезете на улицата и видите някой да чупи витрина, това реваншизъм ли е?“, попита министърът.

Той даде пример с борда на ДКК, където назначи още трима души, но остави четирима, назначени от Нинова. „По закон бордът трябва да има минимум петима членове. Докато аз съм министър, ще има 7, защото отговарят за 15-16 публични държавни предприятия с много разнородна дейност“, допълни Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *