Независимите депутати няма да подкрепят правителство с министри от „Има такъв народ“

Смятам че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%, каза Николай Радулов 

Независимият депутат Николай Радулов заяви в „Денят започва“ по БНТ, че би гласувал за кабинет, който се подкрепя от „Има такъв народ“, но без министри от партията на Слави Трифонов в него. Той изтъкна, че е песимист за изпълнението на третия мандат.

Днес независимите депутати са поканени на консултации за съставяне на правителство от БСП.

„Никакво участие на ИТН във властта, защото те доказаха, че за тях властта има други цели, а не изчегъртването на ГЕРБ. Разходете се по малките населени места и ще видите, че в секторите на министерствата, управлявани от ИТН, стоят хората на ГЕРБ. Доста съм песимистичен за това, че ще има правителство. Смятам че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%. Бих приел Министерски съвет с подкрепата на „Има такъв народ“, но без министри от него, тъй като те доказаха, че техните министри, които предлагат, не са от ИТН и не са познати на избирателите и имат други цели от прокламираните на изборите.“, каза Радулов.

Всеки един от независимите депутати ще реши сам за себе си дали да подкрепи правителство с мандат на БСП, допълни Николай Радулов.

Той изтъкна, че независимите народни представители нямат изисквания за постове, а държат на работата по конкретни сектори: борба с корупцията, подсилване на службите, които се грижат за националната сигурност, промени в МВР, енергийна независимост. По тези въпроси независимите депутати вече са говорили с „Продължаваме промяната“ на преговорите за първия мандат.

Предстои повечето народни представители, които се отцепиха от „Има такъв народ“ да създадат гражданско движение, което ще обедини структурите, напускащи партията на Слави Трифонов.

„Тези хора по някакъв начин ни припознаха. Ние нямахме намерение да сме политическа партия или движение, но тези хора ни припознаха и не можеше да ги оставим.“, коментира Радулов.

Лидер на движението вероятно ще е Радостин Василев, посочи още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *