Недоносено бебе умряло след пазарлък за 1 400 лв. за линейка

Детето беше много слабо и в клинична смърт, твърдят от болница „Св. Георги“ в Пловдив

Скандален случай с починало недоносено бебе ще се разяснява с проверка, разпоредена от здравния министър проф. Костадин Ангелов и от РЗИ в Бургас.

Бащата на детето е подал сигнал, че му искали 1400 лв. за линейка да транспортират сина му от Бургас до Пловдив. Това стана ясно от пост във фейсбук на журналиста Димитър Стоянов.

Според бащата на бебето Светослав Миленов малкият Боян се нуждаел спешно от траспортиране до Университетската болница “Св. Георги” в Пловдив, но от частно здравно заведение в Бургас му поискали 1400 лв. за линейката. След пререкания реанимобилът потеглил за Пловдив, без да му вземат пари, но детето издъхнало. Засега не е ясно дали е починало в линейката или при пристигане в пловдивската болница.

Пеленачето се родило в 7-ия месец в частна клиника в Бургас, но го преместили в друга частна болница. Състоянието му обаче се влошило, което наложило спешно да бъде закарано до Пловдив.

Не е ясно в кои частни болници е било бебето и от коя, както казва бащата, са му искали парите за линейка до Пловдив. Дали загубеното време по пазарлъци със здравното заведение се е оказало фатално за бебето, ще трябва да кажат проверяващите.

От болницата “Св. Георги” в Пловдив потвърдиха, че е постъпило бебе на 7 дни. То е било с много ниско тегло и в клинична смърт. Преведено е от частна болница в Бургас. По данни на екипа, осъществил транспорта, детето е изпаднало в това състояние още по време на пътуването.

“Извършените изследвания, в това число и аутопсия, не потвърждават диагнозата, поставена от изпращащото лечебно заведение. Лекарите в “Свети Георги” приемат, че въобще не се касае за проблем в областта на детската хирургия”, обясниха от пловдивската болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *