На кой му пука за Мая, дори да се кандидатира за президент догодина?

Мая Картечарката пожизнено ще бъде уязвима заради някогашните си зависимости от двама мутро-ченгесари с регионално влияние в Дупница, дето отдавна ги няма, вероятно гръмнати от конкуренцията. На кой му пука за Мая, дори да се кандидатира за президент догодина?

Почти никой обаче не обръща внимание на тежките зависимости на Борисов от олигарсите Пеевски и Домусчиев, които владеят около 2/3 от медийната аудитория в България. Те го играят лични приятели на премиера, но всъщност могат да го свалят с координирана медийна атака сама за 24 часа, още повече, че отдавна държат под личен контрол Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. И за децата от яслите отдавна е ясно, че демокрацията и медийният плурализъм са само фасадно украшение, зад което прозира руско-съветски олигархичен модел, контролиращ на 100% цели отрасли на националната икономика и държавни власти, като например медийният сектор, телекомуникациите, производството и търговията с горива, хазарта, търговията с оръжие, съдебната система.

Обществена тайна е, че няколко министри в сега действащото правителство са от личната олигархична квота на гореспоменатите. С парламента никой не се занимава, защото от него нищо не зависи. Има олигарси, които не се свенят зад гърба на Борисов да разпореждат на Главния прокурор саморазправи с конкуренти или на Председателя на ВАС как да се решават ключови съдебни дела. ДАНС и ГДБОП са се превърнали в личен обслужващ персонала на няколко души.

Много добре знам кой в ГДБОП доскоро крепеше ма.урите на Черепа и информационно го подсигуряваше по-добре от премиера и президента – същата ченгесарска мафия, дето обслужва и останалите споменати олигарси + котилото на Лукойл и ловешкото борче. Ако все още можем да се определим като европейска, а не като съветска по манталитет и начин на функциониране държава, дължим го на финансовия сектор, защото повечето банки се контролират от западни капитали.

Олигарсите опитаха и тук да наложат контрол, но като не можаха да гепнат КТБ, предпочетоха да я фалират. Същото ще се случи и с ПИБ. Борисов се държи единствено заради международната подкрепа от главните фактори в ЕС и САЩ. Ако обаче не намери начин да обуздае олигарсите, тази подкрепа ще секне и западните ни партньори ще потърсят друг начин за контрол над България, преминаващ през кратка, но много ефикасна намеса на снайперистки звена от партньорските служби. От великото до смешното, Баце, както е казал Наполеон Бонапарт след битката при Ватерлоо, има само една крачка и ти си на път да я направиш.

Емил Василев, бивш депутат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *