На златните кюлчета от снимките в спалнята на Борисов стои неговият лик

На златните кюлчета, заснети в чекмеджето на Бойко Борисов, е изобразен неговият лик. Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Той каза, че знае това от добре информиран източник, който е получил такова кюлче.

Атанасов категорично отказа да назове източника на тази информация, но на няколко пъти отговори, че „информацията ми е 100-процентова“. „Не се шегувам с това нещо.“ „Един добре информиран източник на площада ми го каза – на когото имам доверие“

След многократни опити от страна на водещия да разбере повече за твърдението на Атанасов и информатора му лидерът на ДСБ заяви, че информацията му е „от хора, които са получили такива неща“.

Както е известно, въпросните снимки се появиха това лято, а подателят им е анонимен. Кюлчетата, както и пачки с евро, са позиционирани в шкафче в премиерската спалня. Тогава премиерът коментира, че това е инсценировка и активно мероприятие, а прокуратурата обяви, че ще проверява достоверността на снимките, както кой е снимал в покоите на Борисов в правителствената резиденция в „Бояна“. Към момента от държавното обвинение не са съобщавали за хода на проверката.

Атанасов коментира актуалната политическа ситуация в условията на пандемия. „Страхът, съчетан с невежество“, така той отговори на въпроса, дали само страхът ръководи премиера Борисов. Тука ще цитирам една крилата мисъл, че това което на практика се случва у нас е „невежеството убива повече от пандемията“ , обясни той.

По думите му Борисов се страхува от предсрочни избори, ако обяви по-строги мерки в борбата с коронавируса. „Пряко удари здравната сигурност на страната, не смее да въведе тежки ограничителни мерки“, заяви съпредседателят на ДБ. И допълни: „Вземаш решения на политическо ниво, а не някакъв щаб, който да е буфер между теб и обществото.“

„Важно е да има доверие между тези, които вземат решения, и тези, които ги изпълняват. Това доверие го няма. Борисов затова се крие – излиза само да каже какви пари дава. Борисов се страхува от това, че му е нисък рейтингът, и се опитва да се огражда от бушони.“

Атанасов разкритикува и проектобюджета за следващата година. Наливали се пари в публичния сектор – „да си купува доверието на чиновниците, които е назначил там“.

Той коментира, че Борисов и Радев, въпреки че не се обичат, е трябвало да се разберат и да си партнират по отношение на кризата. „Те не са избрани да се обичат. Това бездействие на нищо не прилича“, възмути се лидерът на ДСБ. Атанасов смята, че Борисов е предимно виновен за това неразбирателство.

Лидерът на ДСБ разкри, че Демократична България се готви за предстоящите избори. Не пожела да назове формациите, с които би се коалирала, настоявайки, че „рибата е в морето, за да слагаме тигана“. ДБ ще си партнира с всички извън статуквото, в това число и Слави Трифонов, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *