НАП на ревизия в „Евроком“, проверяват рекламодателите на водещи

ПП АБВ сигнализира на ЕК, имало прицел в Люба Кулезич, Сашо Диков и Владимир Береану

Националната агенция по приходите е започнала тримесечна ревизия на телевизия „Евроком“, с възможност за удължаване на проверката, по искане на прокуратурата. Това съобщиха от самата телевизия, а партия АБВ изпрати отворен сигнал към Европейската комисия по случая.

НАП е изпратила писмо, в което настоява да бъдат изредени подробно рекламодателите в предаванията на Сашо Диков, Люба Кулезич и Владо Береану.

Това може ясно да се види от екрана, подчертават от телевизията, и изтъкват, че оказват съдействие на институциите.

По това време на денонощието не успяхме да получим потвърждение от НАП.

От АБВ са изпратили писмо до Вера Йоурова, ресорният европейски комисар, като твърдят, че и ДАНС прави проверка по сигнал до прокуратурата. Според тях това е погазване на свободата на словото у нас.

„Една от малкото свободни телевизии, а именно „Евроком – Национална кабелна телевизия“ ООД е подложена на натиск и сплашване от страна на няколко държавни институции. За това мероприятие са ангажирани Национална агенция за приходите и Държавна агенция „Национална сигурност“. Органът, който трябва да се грижи за сигурността на държавата, да се бори с тероризма, в този момент се занимава с една частна телевизия/юридическо лице!“

В началото на годината Николай Бареков пусна сигнал до прокуратурата за телевизията, в която имаше известно време предаване с „патриота“ Димитър Байрактаров и бе уволнен. Според него тя е финансирана незаконно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *