Най-големият страх на Борисов е служебният кабинет да не остане на власт

“Слави, братче, моля те, направи кабинет”

Най-големият страх на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е да не би служебният кабинет да остане на власт. Това се разбра от комичната пресконференция, изпъстрена с молби, шеги и подигравки в централата на ГЕРБ, която бе бурно аплодирана от бивши министри и неколцина журналисти от приближените му медии.

Борисов бе много възмутен, че протестните партии и БСП отказаха да подкрепят проектокабинета на “Има такъв народ” и ги обвини, че ще съсипят държавата с трети избори за няколко месеца. Въпреки това се зарече, че ГЕРБ също няма да гласува за кабинета на ИТН. “Слави, братче, моля те, направи кабинет! Умоляяяяяяявам те, Слави! Направи кабинет с 40 министри! Тури един на горите, един на прокурорите, един на пожарникарите… Сложил си на ромите, сложи на арменците… Айде да са 41 министри! Умолявам те, братко! Дай им постове, да има правителство!”, иронизира той потенциалните партньори на ИТН, които според него били разочаровани, че не са получили министерски постове. После се обърна в подобен дух и към председателя на “Демократична България” Христо Иванов: Умолявам те, Христо! Умоляяяяяяявам те! Не оставяй народа в ръцете на служебното правителство!”

Борисов обясни, че предпочита ново правителство, а не да остане на власт служебният кабинет с неговата “бойкорашковщина”. Би се противопоставил твърдо и на трансформирането на служебното правителство в редовно, както предложи Мая Манолова.

Запитан дали ще се откаже от депутатския си мандат, както е правил и преди, Борисов потвърди, че отново не желае да стане депутат, макар и да е избран: “Както са ме погнали сега с разпити (извикан е утре в следствието – б.р.), да не утежнявам работата на полицаите”. Смисълът е, че ако стане депутат, ще има имунитет и това ще затрудни разследването му.

Бившият премиер увери също, че не се готви да се кандидатира за президент на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *