Над 250 адвокати искат извинение от Горанов за думата „маргинали“

262-ма членове на Фейсбук общността на българските адвокати поискаха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов да задължат финансовия министър Владислав Горанов да се извини за думата „маргинали“, която използва на пресконференция при обявяване на икономическите мерки за справяне с кризата, причинена от коронавируса.

Във вторник Горанов обяви, че държавна помощ заради Covid-19 се предвижда за граждани, които се ползват от системата за социална закрила и за работодатели, които искат да запазят своите работници.

„Тези български граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, са социално изолирани и едва ли можем да направим много за тях. Те по-скоро спазват препоръките на медицинския щаб“, каза финансовият министър.

Затова адвокатите, които са част от т.нар. свободни професии, искат извинение от Горанов и настояват да бъдат включени в списъка на тези, които ще се възползват от мерките за запазване на заетостта по време на извънредното положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *