Мълния! САЩ удариха Пеевски по закона ”Магнитски”!

Трима българи – Делян Славчев Пеевски, Васил Крумов Божков и Илко Димитров Желязков са санкционирани по закона „Магнитски“ за нарушаване на човешки права и други закононарушения, причинили вреда на лица и фирми.

 

Това се съобщава в официална информация на Министерството на финансите на САЩ. Решението е взето след проучване от Белия дом и подпис на президента на Съединените американски щати. Решението налага санкции и на 64 компании, свързани с тримата българи.

Целият списък може да бъде видян тук.

Илко Желязков е лице, което се свързва с така наречения кръг на „Библиотекарите“. Той е наредил верни хора по върховете не само в ДАНС, но също така в МВР, АДФИ и Държавната агенция за разузнаване. Желязков се намира в Националното бюро за контрол на СРС, а името му изплува съвсем наскоро, когато служебният силов министър Бойко Рашков оповести, че на ключови позиции се намират хора от въпросния „библиотекарски кръг“.

Американският закон забранява влизането на територията на страната, а освен това публично се обявяват лицата, замесени в корупция. Блокира се и движима и недвижима собственост на територията на САЩ. Законът се прилага в случаи, когато има “достоверни доказателства, че тези лица са замесени в значителна корупция, включитело корупция във връзка с експлоатацията на природни ресурси или грубо нарушаване на правата на човека“. Санкциите по закона “Магнитски“ се налагат с подписа на американския президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *