Мъж е починал след 7 часа обикаляне по кабинети в болницата в Плевен

Мъж на 69 години е починал в Спешното отделение на болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен след седем часа обикаляне по кабинети.

Наум Петров е бил докаран от свой близък в лечебното заведение, след като претърпял лека катастрофа, разказа неговата внучка пред Нова телевизия.

Мъжът пристига в болница на 14 юни по обяд. Близките му не са допуснати с него в здравното заведение.

„След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра, разказва внучката на Наум – Нона Трифонова.

Тя каза, че лекарите ги уверили, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството му твърди, че не е знаело какво се случва с него.

„Към 19:30 часа ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава“, каза още Нона.

След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум Петров е починал. Семейството му все още не получило епикриза, а единствено съобщение за смърт. В него е посочено, че причина за смъртта е „тъпа гръдна травма“.

Говорителят на болницата в Плевен Момчил Цветков прехвърли отговорността на починалия. Той каза, че Наум Шопов отказвал да му бъдат направени изследвания и да бъде настанен за лечение.

„Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания“, каза Момчил Цветков.

Той посочи, че на починалия са били направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, заради неадекватното поведение на пенсионера.

Случаят се разследва, назначена е проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *