Мутрата ке падне!

Въпреки неистовите опити на Борисов да се задържи на повърхността на блатото, е видно, че няма нито интелектът, нито възможностите да успее. Най-вече защото си е избрал екип от ментално увредени социопати като самия себе си, които силно дразнят не само протестърите, но и всеки нормален човек.

За повече от десетилетие ГЕРБ се утвърди като ядрото на дебилите и мутрите в България. Колкото и да се опитвам, не мога да се сетя поне за един свестен сред тях. Наглостта им е равна единствено на самочувствието им, че те са черешката на еволюцията и ще настъпи Страшният съд, ако случайно се махнат от властта.

Сегашните събития са логичният завършек на едно некадърно и престъпно управление, осъществявано от хора, които мразят народа си и обичат парите и властта повече от всичко друго. Ескалацията на престъпността на държавно ниво може да се проследи от всички. В цял свят политиците крадат, но само в България искат и да сме им благодарни за това и да ги избираме отново! Но то дебил и гербераст спирачки нямат.

Ситуацията определено е революционна – властта е напълно делегитимирана в очите на народа и подкрепяна само от тези, които или са дебили, или участват в разграбването на България. Народът се обедени не само срещу ГЕРБ. Това е и разликата с предишни протести. Народът иска ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО. Пълна промяна. Не само оставка на правителството и главният прокурор, но и пълно разследване и наказателна отговорност. И нова система, която да гарантира демокрацията, суверенитетът и правовата държава. Българите ясно показаха, че повече това положение няма да търпят и искат революционна промяна в държавността и политическата система.

Не са важни толкова палатките и дали ще ги разтурят или не. Нито точно колко човека ще викат под прозорците на Борисов. А това, че съзнанието на българите за последния месец и повече, се промени. Българите осъзнаха силата си, осъзнаха какво се случи последните десетилетия и най-вече – осъзнаха пълната си решимост да променят системата, преди тя да ги убие.

Няма как управлението да продължи. Всяко упорство ще доведе до реципрочен отговор от народа, като е вероятно да се стигне и до ексцесии. Борисов отказва да осъзнае, че повече власт за него няма да има. Народът отказва да се съгласи, че ще продължи да живее под негово управление и със същата корумпирана система.

Развръзката предстои. Краят е ясен – Борисов ке падне! Въпросът е колко и как ще рита преди това!

Оставка, мутро!

Елена Гунчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *