Може ли Сашко от Перник да е отвлечен?

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира, че децата с този тип аутизъм са способни да търсят и намират храна, включително и в гората

С намирането на Сашко от Перник приключи първата част от работата ни. Слава богу, детето е живо и здраво. В момента не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това. Но ще разследваме всички обстоятелства как се е стигнало до неговото изчезване. Това обяви в Пловдив вътрешният министър Иван Демерджиев.

12-годишното дете от Перник беше намерено вчера в труднодостъпна местност над радомирското село Червена могила.. Александър изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Министър Демерджиев апелира към родителите да използват модерни технологии с джипиеси, вградени в дрешките.

„Нека бъдат внимателни. Сега завърши с позитивен край това, което се случи, но твърде е възможно и обратното да се случи някой ден“, каза вътрешният министър. Демерджиев коментира, че децата с този тип аутизъм са способни да търсят и намират храна, включително и в гората, но посочи, че ще бъдат изследвани обстоятелствата до категоричния извод дали детето се е лутало в гората, държано е някъде или е било отвлечено.

Той присъства на панихида в митрополитския храм „Св. Марина“ за жертвите на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *