Може ли да бъде разрушен Кримският мост

Киев отдавна би направил това, ако беше толкова лесно да се направи, коментира Арестович

Съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент Олексий Арестович, каза, че към днешна дата не е възможно разрушаването на Кримския мост, който свързва временно окупирания полуостров с Русия, съобщава БЛИЦ.

„Кримският мост е капитална конструкция от стратегическо значение, специално направена и покрита, за да не може да бъде разрушена. Там се прикриват поне две бригади ПВО, има постоянен въздушен отряд, ПВО, която се осигурява с кораби. Това е много сериозна конструкция и попадение на моста с крилата ракета е равносилно на куршум от 300 метра в лист хартия, поставен върху цев. Десетина милиметра. Дори и да уцели така, че мостът да се срути, участъците се възстановяват много бързо със специални инженерни способи“, заяви Арестович в YouTube, цитиран от segodnya.ua.

Съветникът на ръководителя на президентския кабинет добави, че Украйна отдавна би разрушила моста, ако беше толкова лесно да се направи.

Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, не отрича, че украинската армия ще нанесе удар по Кримския мост.

На въпрос дали Украйна може да удари Кримския мост, на който Руската федерация разполага войски, Данилов отговори: „Ако имахме възможност да го направим, щяхме да го направим. Ако има възможност, определено ще го направим“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *