Младен Маринов повежда листата на ГЕРБ в Благоевград

Бившият вътрешен министър Младен Маринов повежда листата на ГЕРБ в Благоевградска област, пише Struma.com.

Изборът на Маринов за Пиринския край паднал заради добрия му авторитет в региона, по негово време структурите на МВР в региона са работили изключително добре. Силовият бивш министър е добре познат в цялата област, което дава добра заявка за ГЕРБ  в предстоящите парламентарни избори.

Младен Маринов е роден е на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършва Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД, днес Академия на МВР) на МВР през 1997 г. Дипломира се по специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ (ЮЗУ) в Благоевград през 2005 г.

Получава магистърска степен от Академията на МВР (2005) и Военна академия „Георги Раковски“ (2014).

На работа в МВР е от 1991 г. През 1997 г. е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР, а година по-късно става неин директор.

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи. Маринов стана силов министър на 20 септември 2018 г.

Маринов си тръгна от поста заедно при ремонта на кабинета през юли миналата година, когато оставки дадоха министрите Владислав Горанов, Николина Ангелкова, Емил Караниколов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *