Младежкото БСП скочи на Ниновото БСП, против е хартиената бюлетина

Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на “БСП за България” внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-то Народно събрание личност от партията- олицетворение на модела на задкулисие и корупция.

Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем!. Това се казва в Позиция на младежката организация на БСП в София, публикувана във Facebook профила на организацията.

Ето и цялата позиция:

„Поредицата от предсрочни парламентарни избори, загубата на обществено доверие в държавните институции, както и задълбочаващата се конфронтация сред политическия елит правят бъдещето на страната ни все по-тревожно и несигурно. В този период на нестабилна политическа обстановка всяко решение трябва да бъде добре обмислено и подложено на широк вътрешен диалог и анализ сред членовете на партията преди да бъде взето. Необходимо е БСП да бъде двигател на разума, да подхожда с мъдростта и опита на държавноотговорна политическа партия, каквато винаги е била. За съжаление, последните решения, взети неясно как и от кого, са в противовес на фундаменталните принципи за публичност, прозрачност и политика, основана на вътрешнопартийния диалог“, изтъкват от младежката организация.

„Във времето на бързоразвиващите се технологии и иновации е недопустимо модерна лява партия, каквато ние искаме да бъде БСП, да препятства развитието на прогрес, улесняващ многократно изборния процес и хората, които го обезпечават. Машинното гласуване ограничи порочната практика за обявяване на голям брой от гласовете на българските граждани за недействителни, успя да възпрепятства до голяма степен купения и контролирания вот. Това е и тезата, с която БСП излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласуване и провеждане на честни избори. Парламентарната група на „БСП за България“ доброволно се отказа от спечелената от нашата партия битка, с което даде възможност на политическите ни опоненти да ни атакуват като част от така нареченото „статукво“. Нещо, което никога не е било присъщо на БСП като партия“, сочат от младежката организация.

„Ние, от младежкото обединение в БСП-София, заставаме твърдо против начина, по който спорните решения срещу машинното гласуване и предлагането на Вежди Рашидов за председател на 48-то Народно събрание, точно от лидера на БСП, бяха взети. Даваме си сметка, че понякога обстоятелствата изискват бързи и държавнически решения, но разбираме и също така, че комуникацията и начина на представяне в политиката могат да бъдат определящи. Затова смятаме, че въпроси от такова естество трябва да бъдат изяснявани вътре в партията и след това представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде сложен етикет, че се борим сами срещу собствените си решения и битки, с които сме се гордели в миналото“, изтъкват още младежите от БСП-София.

„Ние, младежите в БСП-София, сме против нашата енергия да бъде използвана единствено по време на предизборни кампании, а нашите знания и идеи – рядко използвани или пренебрегвани. Поради това се обявяваме твърдо срещу връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и промените в Изборния кодекс. Заставаме твърдо срещу този начин на вземане на решения от такова значение“, гласи още позицията на младите социалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *