Министър Наско за клипа: Нито съм пушил, нито съм пил…

„Бих си подал оставката, ако наруша закона, ако премиерът ми я поиска, ако загубя доверието на нашата организация“, заяви министърът на културата Атанас Атанасов в интервю за „Дневник“. И коментира за пръв път в конкретика здравословното си и психическо състояние в скандалния видеоклип, взривил държавата.

Той каза, че не е направил нищо незаконно, както и че не вижда нищо скандално във видеото, което сподели в социалните мрежи.

„Нито съм пушил, нито съм пил. Не ми тежи на съвестта нищо, защото не е било грешка тип внимание или безотговорно поведение, беше съвсем целенасочен опит“, категоричен е Атанасов.

Според него грешката е грешка, само когато я повториш. И заяви още, че видял клипчето като изключително полезно заради обратната връзка, която получил от него. „Даде ми невероятна информация за това къде се намирам, какво очакват хората от мен като комуникация“, обяснява министър Наско, както сам се нарича.

Но попитан дали точно това е бил правилният начин, признава, че нямало как да знаел какво ще последва, ако не е направил въпросния опит. „Не ми тежи. Не беше грешка от тип „невнимание“. Беше съвсем целенасоче опит. Да, по някой път грешиш…“, добавя културният министър.

Той коментира и исканията за увеличаванията на бюджета за култура като процент от брутния вътрешен продукт. „Ако сега се дадат пари за кулура в рамките на 1% от БВП, ние няма да можем да ги усвоим ефективно, защото нямаме проекти“, смята министърът. Той обясни, че по-високи заплати в сектора ще се дават срещу реформи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *