Миков бесен на Корнелия: Къде са 30 милиона от субсидията?

Нинова е изчерпана като лидер, категоричен е експредседателят на БСП

 

„Аз бях лидер на БСП след едно тежко управление на Пламен Орешарски. Тогава левицата беше малцинство в парламента. Когато оставих партията на Нинова, беше с доста балансиран бюджет. За три години обаче ние не знаем днес къде са отишли 30 млн. лева от субсидиите? В момента БСП има по-малко пари, отколкото през времената, когато нямаше партийни субсидии“. Това заяви пред Канал 3 бившият лидер на червената партия Михаил Миков. Той допълни, че партията е затънала в задължения, заради които е ипотекирано партийно имущество.

На 12 септември БСП ще избира нов председател на общи избори. На 26-27 септември е плануван конгрес. Общите избори създават тежки разделения в партията, а в кампанията няма политическа платформа, смята Михаил Миков. БСП е лява партия и трябва да се държи като такава, а сега губи влияние и тежест. Така трудно може да представлява интересите на гражданите, каза още той.

„Не отива на парламентарна партия да събира подписи по села и паланки“, каза Миков по повод инициативата на Корнелия Нинова да сваля правителството „на подпис“. Нинова е изчерпана. Ставаме лидерски политически проект, а такива проекти не живеят 100 години, категоричен е бившият председател на БСП и добави, че не е взел решение кого да подкрепи за лидер.

„Трябва да се четат внимателно новините на подчинения на Изпълнителното бюро на БСП пресцентър, защото понякога се стига до информационна мъгла. Днес беше изфабрикувана фалшива новина, че с подпис вече е насрочена дата за избор на председател, което не е вярно“, добави още Михаил Миков.

„В същото време БСП губи автентичност. Кого представлява? Тази седмица на едно събитие (Корнелия Нинова събра над 30 леви партии – б.р.). На него половината от присъстващите са бивши членове на БСП, а другата половина – настоящи. Корнелия Нинова разтури съюзниците ни, а сега иска да ги събира, но в крайна сметка не постигна нищо с тази среща“, коментира бившият лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *