Меси постави нов рекорд

Лионел Меси подобри рекорда за най-много мачове в историята с екипа на Аржентина – Срещу Боливия той записа 148 срещи за „гаучосите“ и надмина бившия си съотборник Хавиер Масчерано, с когото разделяше първата позиция.

Лео ознаменува рекорда си и с 2 гола и асистенция за победата с 4:1 в последния двубой от груповата фаза на Копа Америка, игран в бразилския град Куябе. Той се разписа от дузпа в 33-ата минута и от игра в 42-рата. По един гол добавиха Алехандро Гомес (6) и Лаутаро Мартинес (65). За боливийците почетно вкара Ервин Сааведра (60).

Масчерано поздрави Меси в социалните мрежи: „Поздравления за Лео, че постигна рекорда за най-много мачове с фланелката на Аржентина. Никой не е по-добър от теб, за да бъде футболистът с най-много мачове в нашия национален отбор. Поздравления за целия отбор за победата и дано да има още много!!!“.

В другия мач от групата Уругвай надви Парагвай с 1:0 и завърши втори. Така на 1/4 финалите ще се срещнат Аржентина – Еквадор, Уругвай – Колумбия,  Перу – Парагвай и Бразилия – Чили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *